Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Latinica Насловница Новости Библиотека Босанска Вила Пресс Архив Контакт
Ћирилица

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 ПРОСВЈЕТА
 
О нама
Химна посвећена Просвјети
Органи управе
Период 1902. - 1949. године
Период од 1993. до данас
Статут и правилници
Легатори
Награде и признања
Кип
Ин мемориам
 СЕКЦИЈЕ
 
Позориште и филм
Омладинска
Трибина
Мис Ирби
Издавачка
Ликовна
 ГАЛЕРИЈЕ
"НАШИ СТАРИ"
Галерија"Просвјета"
 
 КОРИСНИ ЛИНКОВИ
Народна библиотека Србије
Национална и универзитетска библиотека БиХ
Добротвор
Народно позориште
The European library
ФЕНА
Профил Друштва на Facebook-у
Умјетничка галерија БиХ
free counters

 

 


 

 

 

 

 

 
 
 ДОБРО ДОШЛИ НА НАШУ СТРАНУ

ДОБРО ДОШЛИ НА СТРАНИЦЕ ДРУШТВА СПКД "ПРОСВЈЕТА" САРАЈЕВО!

kipv

НАЈАВА МАНИФЕСТАЦИЈА И НОВОСТИ

СПКД “Просвјета” Сарајево

Позивамо Вас на промоцију:

"Алманаха Просвјете" за 2016/17. годину

almanah_2016

Говоре:

- Валентина Дутина;
- Никола Поповић;
- Ивана Илић;
- Ђорђе Ковачевић;
- Слободан Шоја, главни и одговорни уредник Алманаха.

Сарајево, понедјељак, 26. фебруар 2018.г. у 18 сати, просторије Друштва, ул. Симе Милутиновића Сарајлије бр. 1

 

Посјета делегације СКД “Просвјета” Загреб

Дана 19.02.2018.г.  поводом посјете делегације СКД “Просвјета” Загреб, уприличен је састанак између два сродна удружења из Загреба и Сарајева,  у просторијама Српског просвјетног културног друштва „Просвјета“ Сарајево, улица Симе Милутиновића Сарајлије број 1.

pupovac sinisa

Састанку су присутвовали испред СКД „Просвјета“ Загреб: проф. др Милорад Пуповац, предсједник СДСС-а, предсједник Сррпског националног вијећа, члан Савјета за националне мањине, члан Главног одбора СКД „Просвјета“ Загреб и проф. др Синиша Таталовић, потпредсјеник СКД „Просвјета“ Загреб.
Испред СПКД „Просвјета“ Сарајево: прим.др Саво Влашки, предсједник Друштва, Дејан Гарић, предсједник Управног одбора, Георгина Јањић, потредсједница Управног одбора, чланови Управног одбора др Слободан Шоја, Страјо Крсмановић, као и Драгана Томашевић, предсједница Комисије за издавачку дјелатност Друштва.

savo ljubica

Представници обје „Просвјете“ су говорили  о свом досадашњем раду, активностима, као и положају Срба у Републици Хрватској и Босни и Херцеговини.

Разговор се водио  већим дјелом  о билатералним односима и могућем споразуму, тежиште према свим видовима сарадње  с циљем размјене културних активности, узајамне подршке и помоћи. Најважнији сегмент би био израда  нацрта, односно платформе будуће сарадње и заједничких пројеката уз незаобилазну размјену обостране богате издавачке дјелатности.

 

Позивамо Вас на предавање:
"Положај Срба у Хрватској"

pupovac

Гост: проф. др Милорад Пуповац

Модератор: Дејан Гарић

Сарајево, понедјељак, 19.02.2018.године у 18:30 часова, просторије Друштва, ул. Симе Милутиновића-Сарајлије бр. 1

 

Одржана промоција књиге “Босанска источна жељезница” у резиденцији амбасаде Аустрије у БиХ

Дана 14.02.2018.г. одржана промоција књиге “Босанска источна жељезница” у резиденцији амбасаде Аустрије у БиХ или како је пруга од Сарајева до Вишеграда промијенила живот тадашњих људи.

ambasador savo

Књига “Босанска источна жељезница” Милене Прајндлсбергер-Мразовић која говори о ‘невјероватној’ траси ускотрачне пруге у Босни и Херцеговини, од Сарајева према Вишеграду и граници са Србијом, о босанским крајолицима и друштву са почетка 20. вијека, промовирана је вечерас у резиденцији аустријске амбасаде у Сарајеву.

djevad publika

Оригинално је написана на њемачком језику под насловом Дие Боснисцхе Остбахн, а објављена је 1908. године у Бечу и Лајпцигу.
Како је истакла уредница и промоторица књиге Драгана Томашевић, књига је значајно свједочанство изградње ускотрачне пруге кроз Босну и Херцеговину и илустровани водич на босанскохерцеговачким жељезничким линијама Сарајево – Увац и Међеђа – Вардиште.

dragana zlatan

По њеним ријечима, књига представља прелијепо исписан текст ауторице која осјећа пругу као нешто што ће промијенити живот људи куда прође.
"Истовремено, књига је писана са жалом о људима који неће видјети предности новог времена. Младима ће пруга донијети пуно – школоват ће се, лакше ће трговати и путовати. Јако сам жељела да се књига преведе и објави те да нам освијетли наш живот и тај период босанскохерцеговачке прошлости", истакла је Томашевић.
Истиче да је ауторица књигу подијелила на географске регије, а све је илустровано фотографијама.
"Ту има слика које је радио тада славни Евалд Арт, напримјер насловна страна је његова, има и неких других, које нису потписане, а има и аматерских фотографија. Све смо преузели из оригиналног издања", нагласила је Томашевић

inzko publika

Занимљиво је код Милене Мразовић да је она свега неколико текстова написала на нашем језику, а књиге је углавном писала на њемачком."Она је Босну заиста добро познавала јер је, већином на коњу, пропутовала цијелу земљу и тако допрла у најзабитија мјеста. Залазила је у куће богаташке и сиротињске, разговарала са свима, распитивала се за све па је тако сазнала и забиљежила много тога што би иначе пропало. Сакупљала је и биљежила легенде, бајке, загонетке, народне обичаје, рецепте", додала је Томашевић и нагласила, Милена Прајндлсбергер-Мразовић је расвјетљавала дијелове живота унутар босанских породица.

maja lana

Милене Прајндлсбергер-Мразовић је поред свега осталог била и прва жена композитор, истакла је Лана Паћука, једна од промотора и појаснила услове живота и рада у том времену гдје се Милена носила са изразито мушким свијетом у тда резервисаним мушким пословима.

Маја Ачкар Златаревић, је и одсвирала три Миленине композиције и тиме дочарала амбијент и атмосферу времена у којем је живјела и радила Миленa Прајндлсбергер-Мразовић.

 

Промоција књиге

Милена Прајндлсбергер Мразовић, "Босанска источна жељезница"

naslovna

Промоција књиге Милена Прајндлсбергер Мразовић, "Босанска источна жељезница" биће одржана у сриједу,14.02.2018. у 18:30 сати, у Резиденцији Аустријске амбасаде, Џиџиковац 7, Сарајево.

Књига “Босанска источна жељезница” Милене Прајндлсбергер-Мразовић наставља путовање - након промоције у просторијама Просвјете, књигу о невјероватној траси ускотрачне пруге у Босни и Херцеговини, од Сарајева према Вишеграду и граници са Србијом, о босанским крајолицима и друштву са почетка XX вијека, публика ће имати прилику упознати и на промоцији у резиденцији аустријске амбасаде у Сарајеву.

Промотори:

Драгана Томашевић, уредница књиге
др. Лана Паћука

Музички блок, пијанстица Маја Ачкар Златаревић

 

Пети међународни Шантићев фестивал дјеце пјесника СПКД "Просвјета" Мостар

МОСТАР - Пети међународни Шантићев фестивал дјеце пјесника биће одржан у четвртак и петак, 1. и 2. фебруара, у Мостару, а на конкурс је пристигло 1.470 радова из свих земаља региона.

Из Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" Мостар, које је организатор Фестивала, навели су да је стручни жири одабрао 22 финалиста који ће учествовати у овогодишњем програму.
Учесници Фестивала, који се одржава поводом 94 године од смрти пјесника Алексе Шантића - 2. фебруара, долазе из Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Македоније, Грчке и БиХ.

Програм фестивала почиње у четвртак, 1. фебруара, у 16.00 часова у Ћоровића кући, гдје ће бити одржан школски час о Шантићевом животу, те разговор учесника Фестивала са члановима жирија.
Вече дјечије поезије, уз музички програм, биће одржано од 18.00 часова у Музичком центру "Павароти".

За петак, 2. фебруара, најављено је полагање цвијећа на Маузолеј Османа Ђикића, те на гроб Алексе Шантића и Светозара Ћоровића на православном гробљу Бјелушине.

Након тога, планирана је посјета Центру за дјецу с посебним потребама "Лос Росалес", Шантићевој родној кући, те отварање изложбе Алексе Шантића у збирци Музеја Херцеговине.

festival

Финално вече Фестивала, на којем ће бити додијељене награде најбољим младим пјесницима, биће одржано од 19.00 часова у Центру за културу у Мостару.

 

Одржано предавање:

Свети Сава - школска слава

 

sv_sava

tanja tanja

Растко Немањић ( 1174. - 1236.), црквено Свети Сава, је био рашки племић из владарске породице Немањића, утицајни дипломата и први српски архиепископ. Српска православна црква га слави као свог оснивача.

publika milica

Растко Немањић се родио 1174. у мјесту Рас, у близини данашњег Новог Пазара, у Рашкој области. Био је најмлађи син великог жупана Стефана Немање и његове супруге кнегиње Ане.

1190. године, Саву је са петнаестак година отац поставио за хумског жупана, но ту остаје мање од годину дана. Хум је био одузет Немањином брату Мирославу.

Године 1191, кад је имао седамнаест година, Растко је отишао на Свету Гору (у данашњој Грчкој), један од најзначајнијих центара источноправославног монаштва, где постаје монах. Хагиографски писци наводе да се најмлађи Немањин син Растко толико заљубио у православну веру да је напустио положај принца, побегао на Свету Гору и замонашио се. Но, критичка историја сматра да је Немањина одлука да најмлађега сина пошаље на Атос првенствено политички потез, јер је Рашки жупан знао да му држава не може напредовати од жупаније до краљевства ако не постигне аутокефалност Цркве.[2] На Атосу, Сава остаје наредних неколико година.

Сави ће се придружити и његов отац Стефан Немања, који је у 1196. године абдицирао у корист средњег сина Стефана. Иако је по тадашњим опће прихваћеним европским правилима насљедник владар био најстарији син Стефан Немања је дао Вукану на управљање Дукљу, док је изабрао другорођеног сина Стефана Првовенчаног за насљедника српске круне. Немања и Сава су потом оживели запустели манастир Хиландар 1198. године.

tanja svirka

Дан светог Саве, Савиндан, обележава се 27. јануара по грегоријанском, односно 14. јануара по јулијанском календару, као црквени празник, и као "школска слава" у Србији и Републици Српско

sveti_sava

 

Позивамо Вас на предавање:

Свети Сава - школска слава

sveti_sava

У организацији Клуба жена "Мис Ирби" позивамо Вас на предавање Свети Сава -школска слава које ће бити одржано у петак, 26.01.2018.г. у 11 сати, у просторијама Друштва, ул. Симе Милутиновића Сарајлије бр.1

Бесједи: Татјана Жарковић - Тафро, проф.

Свети Сава (око 1175—14. јануар 1236) је био српски принц, монах, игуман манастира Студенице, књижевник, дипломата и први архиепископ аутокефалне Српске православне цркве. Рођен је као Растко Немањић, најмлађи син великог жупана Стефана Немање, и брат Вукана и Стефана Првовенчаног.

Kao младић добио је од оца на управу Захумље (1190. или 1191). Убрзо 1192. или 1193. године Растко је побегао на Свету гору и замонашио се у руском манастиру Светог Пантелејмона, гдjе је добио име Сава. Касније је са својим оцем, који се замонашио и добио име Симеон (вjероватно 25.3.1196), подигао манастир Хиландар (1198-99), први и једини српски манастир на Светој гори.

Истовремено се бавио просвjетитељским радом, настојећи приближити својим сународницима основе вjерске и свjетовне поуке, да би се 1217. вратио на Свету гору. Године 1219. Сава I Српски је убедио Васељенског патријарха и цара у Никеји да одобре аутокефалност (самосталност) српске цркве са статусом архиепископије. Васељенски патријарх Манојло I Цариградски је именовао Саву I за првог архиепископа Србије. Сава остао је архиепископ све до 1233. године, да би га тада замjенио његов ученик Арсеније I Сремац. Два пута је путовао у Палестину. На повратку са другог од тих ходочашћа у Свету земљу, смрт га је затекла у тадашњој бугарској прjестоници Великом Трнову 14. јануара 1236. Његове мошти је у манастир Милешеву пренео његов нећак, краљ Стефан Владислав I.

Сава је оставио више писаних дjела. Зато је био једнан од значајнијих писаца и правника из средњег вjека код Срба. Његова најзначајнија писана дjела су „Житије Светог Симеона“, „Карејски типик“, „Хиландарски типик“ и „Студенички типик“, као и „Законоправило“. Образујући будуће службенике Христове цркве стекао је велике заслуге за развој школства и просвjете код Срба у средњем вjеку. У Србији и Републици Српској се дан његове смрти (27. јануар по новом календару) обиљежава као Дан просвјете.

 

Комеморација:

„Сјећање на Воју“

vojo

Војислав Вујановић

13.04.1937-10.01.2018.

porodica publika

Војислав Вујановић рођен је у Греди код Босанске Градишке 1937. године. Школовао се у Бањалуци, Загребу, Сарајеву и Београду. Дипломирао је Оријенталну филологију на Филозофском факултету у Сарајеву.
Радио је као новинар у "Ослобођењу", "Вечерњим новинама" и Радио Сарајеву. Био је члан редакције студентског листа "Наши дани", часописа "Позориште", Трећег програма Радио Сарајева и часописа "Стећак".

komemoracija gina

Поезију је почео да пише од ране младости, а касније се опредијелио за писање позоришне, ликовне и књижевне критике. Студије, есеје и критике објављивао је у готово свим значајнијим листовима и часописима у БиХ и бившој Југославији.
Поред бројних књига из књижевности и ликовне умјетности, објавио је више монографија из области театарске умјетности.

voditelji familija

Био је члан Друштва писаца БиХ, члан Хрватског друштва за знаност и умјетност, члан Управног одбора Српског хуманитарног удружења "Добротвор", активни члан и предсједник Ликовне комисије у СКПД "Просвјета" Сарајево, члан редакције листа "ФондекоСвијет", те члан Управног одбора Међународног форума "Босна".

povelja vojo

Добитник највећег признања "Велике повеље Просвјете" за неизмјеран допринос раду Друштва

vojo vojo

 

Почивај у миру пријатељу.

Амир Бркан, пјесма посвећена Воји

ВОЈИНА ПОСМРТНА ПЈЕСМА

Сликати, глумити, плесати, режирати, пјевати - то вам сан
мој од искона бјеше. Али мени дато не би ниједно од
тога, већ да к сублимности, коју даровити достизаху,
ја призивам људе, у мочвару дневног уроњене.
У мисији таквој, самопостављеној, за сврхом сам
својом устрајно крочио.

Бескрајне су ниске мојих реченица, и у књиге су се
слиле, уз нејасну, но горљиву наду: пролазнику да ћу,
ма баш и једноме, рукав ја дотаћи. Ужурбан, и слуђен,
тај не би ли стао, начас мене чувши - себе запитао...

Два и подруг десетљећа задња- зажареност моја
са даном је сваким снажнија бивала: говорих и писах,
нисам престајао... И низашта друго времена ни гласа
свога ја не давах, јер Босанци постајаху што никад
и нигдје људи били нису.

А момент коначни кад је приступио - у спознању
пуном заблудјелост моја луцидно се проказала... Јер,
гле: плодом не уроди ни вишње послање оног што кроз
срца рода Адамова љубав хтје ускрисит... Па како би,
онда, и уфање и прегнуће мене, сиротога, до човјека,
и једнога барем, досегнути могло...?

У земљицу, ево, роднога Лијевча положен сам сада.
Поје хиротонисани, и нада мном каде, а на длану кћери,
мој лик, осмјехнути, пред вама је... Но, чусте ли
што говорник гробословни каза...? Да не би ни трена
у којему, из дна ока благопочившега, трачак туге,
скриван, али незатомљив, свијет мотрио није...

И, сад, што год са мном збивало се даље - ја треперим
због вас, који у свој живот опет одлазите... На образу
моме, који не видите, гримаса је језна неспокоја.

Али, али... Чујем ли то како шуми Сава...? Да, да, јесте...
Утјеху ми носи она, док полако тече, као вријеме
крају своме...

(Греда, Босанска Градишка, 17.1. 2018.)

 

„Сјећање на Воју“

vojo

Војислав Вујановић
13.04.1937-10.01.2018.

У сриједу, 24.01.2018., у 11 сати у просторијама СПКД "Просвјета" Сарајево, ул. Симе Милутиновића Сарајлије 1, представници СПКД "Просвјета" Сарајево, Умјетничке галерије БиХ, Музеја књижевности и позоришне умјетности, те СХУ "Добротвор" присјетиће се активисте и драгог пријатеља Војислава Вујановића, те му одати заслужену почаст.

 Војислав Вујановић, ликовни и позоришни критичар, књижевник, преминуо је у Сарајеву, 10.01.2018. у 81 години живота, а сахрањен је у родној Греди код Градишке. Овај скуп је прилика да се подсјетимо немјерљивог доприноса који је раду наших удружења и институција културе даривао наш Војислав Вујановић, без чијег рада би и наше дјеловање у протеклим деценијама било неисказиво празније и сиромашније.

 

Одржан VIII Божићни концерт

pozoriste

Божићни концерт СПКД „Просвјета“ Сарајево, осми по реду, одржан 05.01.2018.г., у 20 часова, у Народном позоришту Сарајево.

savo dejan

Саво Влашки, предсједник СПКД “Просвјета“, у поздравној ријечи, искористио је прилику да захвали бројним донаторима и спонзорима који су заслужни за одржавање концерта. Прије свих је истакао Народно позориште Сарајево, које сваке године бесплатно уступи салу за одржавање концерта, те генералним покровитељима БХ телецому и БХ пошти. На крају је упутио честитку свим православним вјерницима, који славе Божић.

sloga katarina

Програм концерта, обиљежавањем највећег хришћанског празника, је и овај пут веома брижљиво конципиран с цијем да одговара контексту због којег се одржава, како је предвиђено, почетак концерта обиљежен је духовном, литургијском музиком у извођењу Српског пјевачког друштва "Слога" којим диригује Стефан Мојсиловић, а које ове године обиљежава 130 година постојања.  Потом настављено универзалном духовном пјесмом коју је компонирао гвардијан Фрањевачког самостана ‘Светог Анте’ фра Славко Топић, а завршен је дивним руским романсама.
Осим духовног као прелаз између ова два дијела концерта, духовног и романтичног, ту је и извођење екуменске композиције, сопрана солиста Опере Народног позоришта  Катарине Кикић и клавирском пратњом Данијела Жонтара.

zontar marko

Затим ће, као романтични увод у наставак концерта, Селма Хреновица на виолончелу и Данијел Жонтар на клавиру, извести једну стару руску композицију „Ја встретил Вас“.

dario marko

Други дио концерта, извели су баритон и првак сарајевске опере Марко Калајановић и млади композитор Тони Топлан, који је радио оркестрацију за руске романсе, те Гудачки оркестар СПКД “Просвјета“ под диригентском палицом маестар Дариа Вучића.

publika ivan

Члан Управног одбора СПКД “Просвјета“ Слободан Шоја изјавио је у најави концерта, да је овогодишња концепција концерта симболичка, те да је жеља сарајевских Срба да кроз културу и духовност на почетку 2018. године подаре свом вољеном граду велики културни догађај.

ambasadorsavo_ana

СПКД "Просвјета"  ће се потрудити да ова календарска година буде посебна по садржајима који се планирају и организују поводом јубилеја 25. година од поновног обнављања рада Друштва, а осми Божићни концерт је увод у то.

savodario

- СПКД „Просвјета“ основано, 1902. године у Сарајеву, представља једну од најзначајнијих институција које су Срби створили кроз историју на овом простору. Преко „Просвјете” и њених фондова, српска интелектуална елита увек је желела усмерити младе и талентоване Србе ка просвећивању и култури. У Друштву су активно деловали велики интелектуалци међу којима су били Петар Кочић, Алекса Шантић, Јован Дучић, и многи други. Укинута 1949. и обновљена 1993, данашња сарајевска „Просвјета“ покушава одржати макар успомену на један период великог просвјетног и културног просперитета – рекао је Слободан Шоја.

 

Божићни пријем у просторијама СПКД Просвјета у организацији СДП-а Стари Град

Дана 3. јануара 2018. г. је у просторијама СКПД Просвјета у Сарајеву, у организацији СДП-а Стари Град, одржано пригодно дружење поводом предстојећег Божића. Ова скромна закуска приређена је за припаднике православне вјероисповијести, али и све добронамјерних грађане, који Босну и Херцеговину доживљавају својом домовином у свом богатству њених различитости, што и јесте основни мото цјелокупног друштвеног дјеловања социјалдемократа.

prijem prijem

Скупу се одазвало мноштво чланова Социјалдемократске партије, као и представника добротворних и просвјетних организација које окупљају Сарајлије православне вјероисповијести и сарајевске Србе опћенито. Поздравним говором, скупу су се обратили Жељко Лер, потпредсједник СДП Стари Град Сарајево, Саво Влашки, предсједник СКПД Просвјета и Ирфан Ченгић, Генерални секретар СДП БиХ и допредсједавајући Опћинског вијећа Стари Град.

Божићном дружењу су, између осталих, присуствовали и Начелник Опћине Ибрахим Хаџибајрић, предсједник хуманитарног удружења Добротвор Алекса Ћебић, некадашња чланица Предсједништва РБиХ Татјана Љујић-Мијатовић, потпредсједник СДП БиХ Миро Лазовић, предсједник Главног одбора СДП БИХ Саша Магазиновић, предсједник КО СДП Сарајево Дамир Машић, руководство СДП Стари Град на челу с Маликом Гарибијом, те бројни други истакнути партијски и друштвени активисти. Како је Саво Влашки нагласио у уводном обраћању, посебно је радовао велики одзив младих људи.

prijem prijem

На скупу је наглашено да Социјалдемократска партија Босне и Херцеговине као своја основна начела заговара слободу, равноправност и једнакост свих грађана Босне и Херцеговине. Свој мултиетнички карактер ова партија, између осталог, потврђује и вишенационалним саставом свог чланства, поштивањем религијских опредјељења и слободом обиљежавања вјерских празника. Угодно дружење трајало је неколико сати, те је наглашена жеља и намјера да се у наредним годинама овј божићни пријем установи као традиција.

 

Одржана Пресс конференција

у поводу одржавања:

VIII СВЕЧАНОГ БОЖИЋНОГ КОНЦЕРТА!

poziv_BK_2017

У сриједу 03. јануара 2018. године у просторијама Друштва (ул. Симе Милутиновића Сарајлије бр.1), са почетком у 11,00 сати одржана ПРЕСС КОНФЕРЕНЦИЈА у поводу VIII СВЕЧАНОГ БОЖИЋНОГ КОНЦЕРТА који ће се одржату у петак, 5. јануара 2018. године у Народном позоришту Сарајево са почетком у 20,00 сати.

На пресс конференцији пред бројним медијима, познатим ТВ и новинским кућама, у име СПКД „Просвјета“ Сарајево били су присутни:

Прим.др. Саво Влашки, предсједник СПКД „Просвјета“ Сарајево, Дејан Гарић, предсједник Управног одбора Друштва, Слободан Шоја,координатор на програму, Тони Топлан композитор и Марко Калајановић, солиста.

 dejan

Саво Влашки, предсједник Друштва, обавјестио је присутне новинаре да за овај ВИИИ Божићни концерт влада изузетно интересовање, како у Федерацији БиХ, тако и у Републици Српској. Овом осмом по реду,концерту најавили су своје присуство и Младен Иванић, члан предсједништва Босне и Херцеговине, министри Шаровић и Црнадак, са сарадницима и многобројни амбасадори, истакнути представници власти, високо свештенство, те угледни јавни и културни радници.

trio trio

Представници Друштва и оргаизатори концерта, упознали су представнике медија о садржају и учесницима Божићног концерта. посебно су се захвалили нашем генералном партнеру БХ Телецому и БХ Пошти, као и многобројним спонзорима, те медијским покровитељима – који су истакнути на билбордима, транспарентима, плакатима и позивницама. Посебну захвалност дугујемо и Народном позоришту у Сарајеву – који нам већ осму годину заредом – бесплатно уступа салу изјавили су за Пресс.

Овај концерт је и увод у низ планираних активности за 2018.годину у којој "Просвјета" обиљежава 25. година од обнављања рада Друштва.

Улазнице могу се купити на благајни Народног позоришта Сарајево у периоду од 09-11:30 и 15:30 – 19:30 сати по цијени од 10,00КМ. Обзиром да су предходни Божићни концерти били распродани, препоручујемо да заинересовани на вријеме набаве улазнице.

ПРОГРАМ ЗА VIII БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ

:

program

 

Поводом прославе Божића СПКД "Просвјета" Сарајево, неће радити понедјељак 08.01.2018.године.

Свим вјерницима и људима добре воље честитамо Божић!

cestitka

 

Најава VIII БОЖИЋНОГ КОНЦЕРТА 

05.01.2018.г у Народном позоришту!

pozivnica

Поштовани чланови, сарадници и пријатељи Друштва, 

Позивамо Вас са радошћу да присуствујете концерту посвећеном прослави Божића у организацији СПКД Просвјета Сарајево које се одржава у Народном позоришту Сарајево. Улазнице купите на благајни Народног позоришта, 

Резервације путем телефона 033 221 682.

-радно вријеме благајне: 09-11:30 и 15:30-19:30 сати

Добро нам дошли!

 

СРЕЋАН БОЖИЋ И НОВУ ГОДИНУ ЖЕЛИ ВАМ СПКД "ПРОСВЈЕТА" САРАЈЕВО!

 

sretnaa

 

ОБАВЈЕШТЕЊА
 

НОВЕ КЊИГЕ

 

НАША ИЗДАЊА: КАТАЛОГ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 


.

 

.

.

 

 

 


2012 © СПКД "Просвјета" Сарајево, сва права задржана; е-маил:prosvjeta@bih.net.ba